Steun ons

Stichting Lokale Onderzoeksjournalistiek bevordert en faciliteert lokale onderzoeksjournalistiek. Dat doen we onder andere door debatten en meet-ups in de regio te organiseren, bijvoorbeeld over de rol van de onderzoeksjournalistiek, over burgerjournalistiek en burgerparticipatie. We initieren onderzoek in de wijk, gemeente en provincie en we helpen journalisten met het financieren van soms kostbaar onderzoek.

Ook bouwen we een platform voor beveiligd online samenwerking tussen journalisten, deskundigen en burgerjournalisten: het Bureau voor Lokale Zaken. 

We hebben geld gekregen van het DNIFund om een prototype van deze werkomgeving te maken, maar er is ook geld nodig voor bijvoorbeeld een presentatie platform en natuurlijk om journalistiek onderzoek te doen.

We zijn afhankelijk van subsidie, giften en donaties. Draag je lokale onderzoeksjournalistiek een warm hart toe? En wil je ons financieel steunen? Binnenkort starten we een crowdfundcampagne, volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

Doneren kan nu via Paypal (zie de stichtingspagina) of de Triodos Bank NL31 TRIO 03386489 84 op naam van Stichting Lokale Onderzoeksjournalistiek o.v.v. Donatie. Een bijdrage wordt zeer gewaardeerd. Op deze website kun je zien wat we dan met jouw bijdrage doen.